Micsoda íz, tartalmas étel, mennyei chili!
A Jalapeno chilis marharagu egyértelműen a család kedvence. Ez a pikáns és valóban fűszeres marharagu tökéletes választás, ha valami könnyen készíthető ebédet, vacsorát rittyentenél össze a párodnak. A jalapeno chili, amelyet a receptben használunk, kiválóan harmonizál a marhahússal, a vörös ír cheddar sajttal és a hűtőd Feng shuijáról nem is beszélve. Komolyabbra fordítva a szót, egy plusz ropogós, friss ízvilágot teremt a tányéron.
Jalapeno chilis marharagu elkészítése:
A marharagu egy hagyományos, lassú főzéssel elkészített étel, amely a hús zsírjából, zöldségekből és fűszerekkel készül. Azonban a jalapeno chili hozzáadásával új dimenziót kap ez az étel. A chili enyhén csípős íze és édes aromája kiválóan kiegészíti a marhahús gazdag és szaftos ízét.
- Olajon üvegesre pároljuk az apróra vágott vöröshagymát.
- Hozzáadjuk a darált húst és lepirítjuk.
- Mehet hozzá a fokhagyma, a felkockázott paradicsom és kápia paprika, jalapeno chili.
- Puhára főzzük, majd hozzáadjuk az összes fűszert és 1 dl száraz vörösbort.
- A bort elfőzzük, majd mehet hozzá a sűrített paradicsom, és annyi víz hogy ne legyen túl híg a ragu.
- Hozzáadjuk a babot, és addig főzzük, amíg meg nem puhul.
- Ha savas lenne a ragu, egy pici cukorral ízesíthetjük még.
- Közben megsütjük a krumplit, jó ropogósra.
Ezután már csak a rétegezés és az összesütés van hátra. Alulra jöhet a sültkrumpli, majd a forró ragu, vörös ír cheddar sajt és jalapeno a rétegezés sorrendje. Ezután mehet a sütőbe. Ha a sajt megpirult kész. Tejföllel tányéron tálaljuk!


















Hozzávalók:
- 500g darált marha hús
- 500g sültkrumpli
- 1 konzerv vörös bab
- 1 üveg pasata/sűrített paradicsom
- 2 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kápia paprika
- 8 db koktél paradicsom
- Savanyított Jalapeno, tudod a Finchili
- Olaj
- 3 db babérlevél
- Római kömény
- Oregánó
- Bors
- Füstölt édes paprika
- Őrölt Espelette paprika
- Fahéj
Marharagu
A marharagu olyan tradicionális étel, amely számos konyhában megtalálható világszerte. Az elkészítés módja és az ízek változhatnak kultúrától függően, de az alapvető összetevője mindig a marhahús és a fűszerek.
A marharagu eredete visszanyúlik az idők kezdetéig, amikor a húst lassú tűzön főzték, hogy puhává és könnyen emészthetővé tegyék. Az emberek már évszázadokkal ezelőtt felfedezték, hogy a hosszú főzési idő alatt a hús rostjai szépen meglazulnak, és a zsír és a fűszerek íze átjárja a húst.
A marharagu ízvilága nagyban függ a használt fűszerektől és hozzávalóktól. Például a mexikói konyhában a chili, a koriander és a kömény gyakran megtalálhatók a marharagu receptekben, amelyek pikáns és fűszeres ízt adnak az ételnek. A mediterrán konyhában pedig olyan fűszerek, mint a rozmaring, a kakukkfű és a paradicsom dominálnak.
Érdekességként megemlíthetjük, hogy a marharagu elkészítése hosszú időt igényel. A húsnak lassan kell főznie, hogy a zsír és a kollagén szépen elolvadjon, és a hús puha és omlós legyen. Ezért a marharagu készítése ideális feladat a hétvégén vagy a szabadnapokon, amikor van elegendő idő a főzésre és a lassú főzés élvezetére.
A marharagu sokféle formában készülhet. Lehet egyszerűen egy gazdag húsleves, amelyet tésztával vagy rizzsel tálalnak. Vagy akár egy sűrűbb, szószos változat is, amelyet köretként tálalnak burgonyával vagy kenyérrel.
A hozzávalók és a fűszerek változatossága lehetővé teszi, hogy mindenki megtalálja a saját ízlésének megfelelő verziót. A marharagu készítése számos konyhai technikát és alapanyagot igényel, de az eredmény egy olyan étel, amelyet érdemes elkészíteni és élvezni.
Ha már itt tartasz az olvasásban és a Jalapeno chilis marharagu recept felcsigázott, mostanra biztosan összefutott a nyál a szádban, és harapnál valami tüzeset. A Sárréti ChiliFarm webshopjában egészen biztosan megtalálod azokat a termékeket, amelyek garantáltan megmunkálják a nyelőcsövedet. Savanyúság, snack, őrlemény, szósz és krémek kezdő és haladó szinten. Ha pedig kíváncsi vagy, hogyan termelünk mi, gyere, látogass el hozzánk a fóliasátrak alá! Ha elég vakmerő vagy, még a Carolina Reaperünket is megkóstolhatod, csak kérünk, ne fakadj sírva, elég ha mi könnyezünk folyton.