“Egy jó angus steak mindig jó. Viszont egy jó steak akkor jobb, ha Sárréti ChiliFarm fűszersóval szórod meg.”
– Ismeretlen, 2024
Hozzávalók:
- 1 db (~700 g) Angus T-Bone Steak
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ek vaj
- 5 db kisebb burgonya
- Egész fekete bors
- Sárréti Chilifarm Pomfritz | Sültkrumpli fűszersó
- Só
- 1 szál friss rozmaring
- 200 ml tejszín
Angus steak elkészítése:
A burgonyákat alaposan mosd meg és sózd be minden oldalról. Tedd be a 200 °C-ra előmelegített sütőbe 1 órára.
Ez idő alatt foglalkozz a hússal. Tedd a nyers steak-et egy tányérra és itasd le a nedvességet egy papírtörlővel, majd alaposan sózd be. Ne légy szűkmarkú a sóval! Hagyd a húst legalább 20-30 percig szobahőmérsékleten pihenni.
Miután letelt az idő, itasd le ismét a felesleges nedvességet a húsról. Alaposan borsozd be minden oldalát. Majd hevíts egy vastag aljú serpenyőt, amíg szinte füstölni kezd. Tedd bele a húst és süsd 6-7 percig, úgy hogy percenként átfordítod.
Így szép kéreg képződik és a steak belseje szaftos marad. Fontos, hogy az utolsó percben vedd alacsonyabbra a hőmérsékletet. Dobd a serpenyőbe a vajat, a megtört fokhagymagerezdeket és a rozmaringot.


Az olvadt fűszervajat kanalazd folyamatosan a steakre. Ezután tedd ki egy tányérba a húst és öntsd rá a fűszereket és a vajat. Takard le alufóliával körülbelül 15-20 percre.
A serpenyőben maradt minimális szaftra és zsiradékra tegyél kisebb marék egész fekete borsot és kezd el pirítani. Fél perc múlva öntsd rá a tejszínt és sűrítsd be, amíg egy krémes mártást nem kapsz. Majd tedd félre egy tányérba.
Ha burgonyák elkészültek és a hús is eleget pihent, vágd fel és szórd meg mindet Sárréti Chilifarm Pomfritz | Sültkrumpli fűszersóval ízlésed szerint. Végül tálalj.
Recepthez ajánlott termékeink:
Megkívántál egy kis csípőset?
Ha már itt tartasz az olvasásban, mostanra biztosan összefutott a nyál a szádban, és harapnál valami tüzeset. A Sárréti ChiliFarm webshopjában egészen biztosan megtalálod azokat a termékeket, amelyek garantáltan megmunkálják a nyelőcsövedet. Savanyúság, snack, őrlemény, szósz és krémek kezdő és haladó szinten.
Ha pedig kíváncsi vagy, hogyan termelünk mi, gyere, látogass el hozzánk a fóliasátrak alá! Ha elég vakmerő vagy, még a Carolina Reaperünket is megkóstolhatod, csak kérünk, ne fakadj sírva, elég ha mi könnyezünk folyton.
Recept: Molnár Gábor