Barion Pixel
Angus Steak Héjában Sült Burgonyával és Borsmártással

Angus Steak héjában sült burgonyával és borsmártással

Picture of Molnár Gábor
Molnár Gábor

“Egy jó angus steak mindig jó. Viszont egy jó steak akkor jobb, ha Sárréti ChiliFarm fűszersóval szórod meg.”

– Ismeretlen, 2024

Hozzávalók:

  • 1 db (~700 g) Angus T-Bone Steak
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ek vaj
  • 5 db kisebb burgonya
  • Egész fekete bors
  • Sárréti Chilifarm Pomfritz | Sültkrumpli fűszersó
  • 1 szál friss rozmaring
  • 200 ml tejszín

Angus steak elkészítése:

A burgonyákat alaposan mosd meg és sózd be minden oldalról. Tedd be a 200 °C-ra előmelegített sütőbe 1 órára.

Ez idő alatt foglalkozz a hússal. Tedd a nyers steak-et egy tányérra és itasd le a nedvességet egy papírtörlővel, majd alaposan sózd be. Ne légy szűkmarkú a sóval! Hagyd a húst legalább 20-30 percig szobahőmérsékleten pihenni.

Miután letelt az idő, itasd le ismét a felesleges nedvességet a húsról. Alaposan borsozd be minden oldalát. Majd hevíts egy vastag aljú serpenyőt, amíg szinte füstölni kezd. Tedd bele a húst és süsd 6-7 percig, úgy hogy percenként átfordítod.

Így szép kéreg képződik és a steak belseje szaftos marad. Fontos, hogy az utolsó percben vedd alacsonyabbra a hőmérsékletet. Dobd a serpenyőbe a vajat, a megtört fokhagymagerezdeket és a rozmaringot.

Angus steak megsütve, felszeletelve serpenyőben sült burgonyával

Az olvadt fűszervajat kanalazd folyamatosan a steakre. Ezután tedd ki egy tányérba a húst és öntsd rá a fűszereket és a vajat. Takard le alufóliával körülbelül 15-20 percre.

A serpenyőben maradt minimális szaftra és zsiradékra tegyél kisebb marék egész fekete borsot és kezd el pirítani. Fél perc múlva öntsd rá a tejszínt és sűrítsd be, amíg egy krémes mártást nem kapsz. Majd tedd félre egy tányérba.

Ha burgonyák elkészültek és a hús is eleget pihent, vágd fel és szórd meg mindet Sárréti Chilifarm Pomfritz | Sültkrumpli fűszersóval ízlésed szerint. Végül tálalj.

Recepthez ajánlott termékeink:

(53 vásárlói értékelés)
4.290 Ft
(55 vásárlói értékelés)
3.790 Ft

Megkívántál egy kis csípőset?

Ha már itt tartasz az olvasásban, mostanra biztosan összefutott a nyál a szádban, és harapnál valami tüzeset. A Sárréti ChiliFarm webshopjában egészen biztosan megtalálod azokat a termékeket, amelyek garantáltan megmunkálják a nyelőcsövedet. Savanyúság, snack, őrlemény, szósz és krémek kezdő és haladó szinten.

Ha pedig kíváncsi vagy, hogyan termelünk mi, gyere, látogass el hozzánk a fóliasátrak alá! Ha elég vakmerő vagy, még a Carolina Reaperünket is megkóstolhatod, csak kérünk, ne fakadj sírva, elég ha mi könnyezünk folyton. 

Recept: Molnár Gábor

Friss cikkek

Tartalomjegyzék
0
    0
    Kosár tartalma
    A kosarad jelenleg üres
    Mások ezeket választották még hozzá:
    • Sárréti Sriracha csípős chili szósz üvegben
      Sárréti Sriracha | Csípős chili szósz 215g
      3.790 Ft +Hozzáadom
    • Csokiller: Extra csípős snack
      Csokiller | Szárított extra erős chili szeletek, kakaós krémmel bevonva 15g
      1.990 Ft +Hozzáadom
    • Chi-Lee, Édes chili szósz nagy kiszerelés
      Chi-Lee | Édes chili szósz 120g
      3.790 Ft +Hozzáadom
    • Fire in the hole édes-savanyú chili szósz, hamburger szósz nagy kiszerelés
      Fire in the hole | Édes-savanyú chili szósz 110g
      3.790 Ft +Hozzáadom
      Szállítás kalkulátor