Hiába a jégeső, itt chilis eperlekvár készült!
Ha körbenézünk az interneten és befőzős facebook csoportokban, akkor végtelen meg 1 lehetőséget kapunk az eper befőzésére, az eperlekvár készítésére. Mi a Chilifarmon elsősorban az epret, a „Leteper” fantázianevű chili szószunk miatt termeljük, illetve a család legfiatalabb tagjai sem maradhatnak ki, a gyerkőcök egyszerűen oda vannak érte. Ha pedig ezenfelül is maradna, akkor készítünk palacsintázáshoz vagy gofrizáshoz egy kis házi eperlekvárt.
Hozzávalók:
- 1250g eper
- 350g kristálycukor
- késhegyni Habanero chili őrlemény
- 1 cs. Dzsemfix 3:1
- Friss mentalevél
Elkészítés:
Az epret szüretelés után rövid időre hideg vízbe áztatom, majd a csap alatt alaposan leöblítem, kicsumázom
Egy tálba teszem, összetöröm és hozzáadom a cukrot, 3:1 dzsemfixálót és a Habanero chili őrleményt, majd jól összekeverem
Egy evőkanál citromlét locsolok az összekevert lekvár alapba
Közepes lángon 30-40 percig forralom, közben néha megkeverem. A tűzről levéve azonnal sterilizált üvegekbe adagolom, szorosan lezárom azokat, és legalább 10 percre az összeset fejjel lefelé fordítom
Konyharuhába bugyolálom az üvegeket, és 24 órán át hagyom a dunsztban az a Habanero chilis eperlekvárt
A kész lekvárt száraz, hűvös helyen, a felnyitott üveget hűtőszekrényben tárolom
Recepthez ajánlott termékeink:
Elkészítetted az eperlekvár receptet? Oszd meg velünk!
Töltsd fel a Facebook vagy Instagram oldaladra, jelöld meg a bejegyzésben a Sárréti ChiliFarm oldalát és használd a #sarretichilifarm taget.
Megkívántál egy kis csípőset?
Ha már itt tartasz az olvasásban, mostanra biztosan összefutott a nyál a szádban, és harapnál valami tüzeset. A Sárréti ChiliFarm webshopjában egészen biztosan megtalálod azokat a termékeket, amelyek garantáltan megmunkálják a nyelőcsövedet. Savanyúság, snack, őrlemény, szósz és krémek kezdő és haladó szinten.
Ha pedig kíváncsi vagy, hogyan termelünk mi, gyere, látogass el hozzánk a fóliasátrak alá! Ha elég vakmerő vagy, még a Carolina Reaperünket is megkóstolhatod, csak kérünk, ne fakadj sírva, elég ha mi könnyezünk folyton.